Sziasztok! Az e heti bejegyzés életem első igazi, összetett tortájának "alapjait" mutatja be. A név abból jött, hogy az elkészítése (a sok lehetséges megoldás miatt) nagyon változatos lehet. Arra, hogy ezt be is bizonyítsam én is kétféleképpen készítettem el. Először egy csokoládés, enyhén tömény süteményt mutatok be, de lejjebb görgetve viszont egy lágy és könnyű túrókrémes torta elkészítését mutatom be. Mindkét verzióhoz ugyanazt a piskóta alapot használom, amit EZEN a linken találtok meg. Lássunk neki!
A felső képen látható torta elkészítése:
HOZZÁVALÓK:
- piskóta (a fent említett link alapján)
- csokipuding
- vaj
- ét tortabevonó
- pár kocka étcsokoládé
- Nutella
ELKÉSZÍTÉS:
- Elkészítem a piskótát a link alapján.
- Ezt követően egy pudingot keverek, főzök.
- Amíg még a kész puding meleg, keverek bele 2 evőkanál Nutellát, és 3 evőkanálnyi vajat.
- A kihűlt piskótát hosszában kettévágom, és betöltöm közé a csokikrémet. A tetejére olvasztott tortabevonót öntök, amitől jó kemény lesz. Csokit reszelek rá, és irány a hűtő!
- Dermedés után (minimum egy éjszaka) bátran fogyasztható!
+1 TIPP: Csak hogy a csoki ne törjön...
Velem párszor előfordult már, hogy a tortabevonó repedezett akkor, amikor felvágtuk. Ez nem a legszebb, szóval ki kellett találni valami hasznos megoldást. Mielőtt a tortabevonó megdermedt, azelőtt megszelem a csokiréteget a tetején. Így miután ez megszilárdult, bátran lehet vágni törés nélkül.
A Második verzió: csokoládés piskóta áfonyás túrókrémmel
Ebben az esetben a piskótát ugyanígy készítem el, csak teszek bele még két kanál holland kakaóport. Így készítem a csokis piskótát. Csupán ennyi a titok nyitja.
HOZZÁVALÓK
- Csokis piskóta (a fent említett link alapján + 2 ek kakaó)
- Túró
- Áfonya
- Reszelt citromhéj
- Igazi tejszínhab (folyékonyan vásárolva, de felvert állapotban)
- Fél tábla tortabevonó
ELKÉSZÍTÉS:
- Az elkészített csokis piskótát kihűlni hagyom.
- A túrót összekeverem a felvert tejszínhabbal, majd reszelek bele egy fél citromhéjat. Áfonyát dobálok bele, és kész a krém.
- A félbevágott piskótát megtöltöm ezzel krémmel, és a tetejére olvasztott tortabevonót öntök.
- Jó étvágyat.
Összegzés: Mindkét édesség aránylag egyszerűen elkészíthető, és a végeredmény szuper finom! Próbáljátok ki ti is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.