Nekem most cseresznyém volt itthon, de nagyon sok! Valószínűleg tönkrement volna, ha nagy részét ezzel nem "mentem meg".
Hozzávalók: (kb. 4-5 főre / 12 szelet)
A 'pohár' a kefir 175 grammos kiszerelésének pohara.
- 1 pohár kefir
- 1 pohár natúr (görög) joghurt
- 3/4 pohár olaj
- 4 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 pohár barna cukor
- 4 pohár liszt (én 2 pohár zablisztet kevertem 2 pohár tönkölybúza liszttel)
- Gyümölcsök, csoki, magvak ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítés:
1. A kefirt a joghurttal, a tojással és az olajjal összekeverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot, a sima cukrot, beleszitáljuk a lisztet a sütőporral. Alaposan elkeverjük, a massza egy nagyon sűrű palacsintatésztára hasonlít szerintem. Bemelegítjük a sütőt 180-190°-ra, alsó-felső sütésre.
2. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a mixet, a tetejére halmozzuk a gyümölcsöt. (vagy a választott dolgokat). A sütőben nekem kb. 40 perc alatt lett kész. Jó étvágyat!
+1 tipp
Ha csak a tetejére halmozod a gyümölcsöt, akkor az nem fog lesüllyedni az aljára, vagyis ha az egész tésztában akarod hogy legyen a finomságból, akkor érdemes kicsit összekeverni a tepsiben a tésztát, így biztosan találsz mindenhol belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.