Mautner Zsófi és Széll Tamás receptje alapján
Üdv! Nekem ez a kedvenc sajtos rúd receptem! Bármikor készítettem, mindig egy délután alatt elfogyott, akkora sikere volt. Azért is szeretem, mert egy kis tésztából 4 nagy tepsi sajtos rúd megsüthető, és nem is olyan macerás. Megéri kipróbálni!
HOZZÁVALÓK:
- 250 g liszt
- 250 g vaj/margarin
- 250 g túró
- 150 g sajt
- 100 g sajt a szóráshoz
- 15 g élesztő
- 10 g só
- 1 db tojás (a kenéshez)
ELKÉSZÍTÉS:
- A felmorzsolt vajat összedolgozom a liszttel, majd hozzáadom reszelve a 150 gramm sajtot, a túrót, a sót és rámorzsolom az élesztőt. (Ebben a receptben nem kell az élesztőt felfuttatni).
- Így gyúrom a hozzávalókat össze. Nem szükséges pihentetni, egyből tehetjük lisztezett deszkára.
- Majd 5 mm vastagságúra nyújtom, ezután vágom fel a megfelelő méretűre.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a rudakat, és lekenem őket tojással, megszórom sajttal. Kb. 20 percig (amennyi idő alatt aranysárgák lesznek) 180 °C-os sütőben megsütöm. Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
https://tankonyhakezdoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr2013603159
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.