Puha zabkeksz nassolni, ez a kedvenc receptem.
Hozzávalók: (18 kekszhez)
- 125 g vaj (puha - nem olvasztott)
- 100 g cukor
- 2 ek tej
- 1 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 125 g zabpehely
- 150 g liszt
- 0.5 tk sütőpor
- 150 g választott finomság (lehet csoki, aszalt gyümölcs, bármi, amit szerettek) Én aszalt vörösáfonyát és étcsokit használtam.
Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra verjük fel. (kézi, vagy sima robotgéppel) Keverjük hozzá a 3 evőkanál tejet is. Ezt követően adjuk hozzá az összes többi alapanyagot, jól dolgozzuk össze. Ez a tészta elég ragacsossá válik, igen nehéz vele dolgozni. Ha van rá lehetőség, akkor tegyük be a hűtőbe 20 percre.
2. A sütőt 180°-ra alsó felső hőlégkeveréssel melegítjük elő. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd kis gombócokat formálva ráhelyezzük őket a tepsire. Szétnyomjuk a gombócokat egy kanál segítségével. Mehet is a sütőbe kb. 10 percre, de érdemes időnként ránéznünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
+ 1 tipp
Ha a kekszekre sütés előtt egy kis kókuszt is szórunk, akkor még egy plusz ízt adhatunk hozzá, ezáltal még finomabbá válik a művünk. Persze enélkül is csodás íze van, mindenképpen ki kell próbálni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.