Kakaós csiga
Kelesztés nélkül, 1 óra alatt

Pár éve anyával már készítettünk kakaós csigát a kelesztéses módszerrel, de egy egész délutánunk ráment, így azt a receptet valahol elhagytuk. Ám nemrég találtam egy szupergyors kakaós csiga receptet a neten, és gondoltam kipróbálom. Olyan jól sikeült és olyan hamar kész lett, hogy biztosan nem először készítettem el. Ha érdekel, olvass tovább! hat.jpg

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő/ 1 csomag instant élesztő
  • 1 ek puha vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 5 dkg olvasztott vaj/ margarin
  • 4 ek kristálycukor
  • 4 ek holland kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. Előmelegítem a sütőt 200 °C-ra . A tejet a cukorral meglangyosítom, és az élesztőt ebben felfuttatom. A többi hozzávalót egy edénybe öntöm, hozzáadom az élesztős tejet, és összegyúrom a tésztát. Akkor jó, ha nem ragad. egy.jpg
  2. A töltelékekhez a cukrokat és a kakaót összekeverem. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, ezt az egész felületet lekenem a vajjal, majd a kakaós tölteléket rászórom.ketto.jpg
  3. A megmaradt vajat is ráöntöm.harom.jpg
  4. Így feltekerem az egészet, és felvágom 1,5 , 2 ujjnyi darabokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a félkész csigákat. Ha jut, a tetejükre teszek vajat. Így helyezem be a sütőbe 12-15 perce. Ez a kakaós csiga sütés közben nem lesz aranybarna, ne ijedjünk meg, nem sületlen. Ez így finom! negy.jpg
  5. Jó étvágyat! Tökéletes reggelinek, tízórainak, uzsonnának, vacsorának. Napokig puha és eláll. Plusz pont, hogy sokkal finomabb a bolti változatnál!!! ot.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tankonyhakezdoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr1013595499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HgGina 2018.01.23. 22:36:03

"Előmelegítem a sütőt 200 °C-ra . A tejet a cukorral meglangyosítom, és felfuttatom benne."
Jó, jó, de mit futtatok fel benne? Nem lehetne magyarul?

Poroszka ló 2018.01.23. 23:34:15

Férfi vagyok, ebből következően ostoba a főzéshez, de szerintem az élesztőt futtatja fel a tejben.

miyagawa 2018.01.24. 09:18:13

@HgGina: az élesztőt, ott van a tészta leírásában.
Ez egy élesztős tészta receptje, aminél a kelesztés kimarad, helyette belerak sütőport - az élesztő mellett. Spórolt egy fél-egy órát.

.laura 2018.01.24. 23:09:20

@miyagawa: Köszönöm a figyelmeztetést, a posztot frissítettem és igyekszem jobban odafigyelni.
@Poroszka ló: Igen ez így történt, elnézést kérek az írásomban felmerült hibáért, javítottam, és köszönöm az észrevételt!

nevergone 2018.01.27. 23:30:15

Szia!

Apró visszajelzés, amolyan „grammarnazi”, szóval:
„felvágom 1,5 , 2 ujjnyi darabokra” helyett „1,5-2”

A blog nagyon jó és a receptek is, hajrá, csak így tovább! :)

nevergone 2018.01.28. 09:45:56

Egy valami hasznos lenne még a receptekbe, ide is: a végeredmény kb. hány csiga lesz?

.laura 2018.02.05. 21:38:55

@nevergone: Köszönöm a visszajelzést, biztatást!

.laura 2018.02.05. 21:41:32

@nevergone: Köszönöm az ötletet, mostantól oda fogom írni ezt az információt is. A kakaós csiga receptemből 15-16 db csiga jött ki. :)

Facebook oldaldoboz

Tankonyha kezdőknek

Friss topikok

  • .laura: @takacsveca93: Örülök, hogyha jól sikerült a recept és további sok sikert kívánok a konyhában! ;) (2019.01.23. 22:23) Töltött pizza
  • .laura: @nevergone: Köszönöm az ötletet, mostantól oda fogom írni ezt az információt is. A kakaós csiga r... (2018.02.05. 21:41) Kakaós csiga

Címkék

süti beállítások módosítása