Kelesztés nélkül, 1 óra alatt
Pár éve anyával már készítettünk kakaós csigát a kelesztéses módszerrel, de egy egész délutánunk ráment, így azt a receptet valahol elhagytuk. Ám nemrég találtam egy szupergyors kakaós csiga receptet a neten, és gondoltam kipróbálom. Olyan jól sikeült és olyan hamar kész lett, hogy biztosan nem először készítettem el. Ha érdekel, olvass tovább!
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- 2 ek tejföl
- 2 ek kristálycukor
- 2,5 dkg élesztő/ 1 csomag instant élesztő
- 1 ek puha vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 5 dkg olvasztott vaj/ margarin
- 4 ek kristálycukor
- 4 ek holland kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
- Előmelegítem a sütőt 200 °C-ra . A tejet a cukorral meglangyosítom, és az élesztőt ebben felfuttatom. A többi hozzávalót egy edénybe öntöm, hozzáadom az élesztős tejet, és összegyúrom a tésztát. Akkor jó, ha nem ragad.
- A töltelékekhez a cukrokat és a kakaót összekeverem. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, ezt az egész felületet lekenem a vajjal, majd a kakaós tölteléket rászórom.
- A megmaradt vajat is ráöntöm.
- Így feltekerem az egészet, és felvágom 1,5 , 2 ujjnyi darabokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a félkész csigákat. Ha jut, a tetejükre teszek vajat. Így helyezem be a sütőbe 12-15 perce. Ez a kakaós csiga sütés közben nem lesz aranybarna, ne ijedjünk meg, nem sületlen. Ez így finom!
- Jó étvágyat! Tökéletes reggelinek, tízórainak, uzsonnának, vacsorának. Napokig puha és eláll. Plusz pont, hogy sokkal finomabb a bolti változatnál!!!
A bejegyzés trackback címe:
https://tankonyhakezdoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr1013595499
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
HgGina 2018.01.23. 22:36:03
"Előmelegítem a sütőt 200 °C-ra . A tejet a cukorral meglangyosítom, és felfuttatom benne."
Jó, jó, de mit futtatok fel benne? Nem lehetne magyarul?
Jó, jó, de mit futtatok fel benne? Nem lehetne magyarul?
Poroszka ló 2018.01.23. 23:34:15
Férfi vagyok, ebből következően ostoba a főzéshez, de szerintem az élesztőt futtatja fel a tejben.
miyagawa 2018.01.24. 09:18:13
@HgGina: az élesztőt, ott van a tészta leírásában.
Ez egy élesztős tészta receptje, aminél a kelesztés kimarad, helyette belerak sütőport - az élesztő mellett. Spórolt egy fél-egy órát.
Ez egy élesztős tészta receptje, aminél a kelesztés kimarad, helyette belerak sütőport - az élesztő mellett. Spórolt egy fél-egy órát.
.laura 2018.01.24. 23:09:20
@miyagawa: Köszönöm a figyelmeztetést, a posztot frissítettem és igyekszem jobban odafigyelni.
@Poroszka ló: Igen ez így történt, elnézést kérek az írásomban felmerült hibáért, javítottam, és köszönöm az észrevételt!
@Poroszka ló: Igen ez így történt, elnézést kérek az írásomban felmerült hibáért, javítottam, és köszönöm az észrevételt!
nevergone 2018.01.27. 23:30:15
Szia!
Apró visszajelzés, amolyan „grammarnazi”, szóval:
„felvágom 1,5 , 2 ujjnyi darabokra” helyett „1,5-2”
A blog nagyon jó és a receptek is, hajrá, csak így tovább! :)
Apró visszajelzés, amolyan „grammarnazi”, szóval:
„felvágom 1,5 , 2 ujjnyi darabokra” helyett „1,5-2”
A blog nagyon jó és a receptek is, hajrá, csak így tovább! :)
nevergone 2018.01.28. 09:45:56
Egy valami hasznos lenne még a receptekbe, ide is: a végeredmény kb. hány csiga lesz?
.laura 2018.02.05. 21:38:55
@nevergone: Köszönöm a visszajelzést, biztatást!
.laura 2018.02.05. 21:41:32
@nevergone: Köszönöm az ötletet, mostantól oda fogom írni ezt az információt is. A kakaós csiga receptemből 15-16 db csiga jött ki. :)