Nekem most cseresznyém volt itthon, de nagyon sok! Valószínűleg tönkrement volna, ha nagy részét ezzel nem "mentem meg".

img_20200531_184844.jpg

Hozzávalók: (kb. 4-5 főre / 12 szelet)

A 'pohár' a kefir 175 grammos kiszerelésének pohara. 

  • 1 pohár kefir 
  • 1 pohár natúr (görög) joghurt
  • 3/4 pohár olaj
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 pohár barna cukor
  • 4 pohár liszt (én 2 pohár zablisztet kevertem 2 pohár tönkölybúza liszttel)
  • Gyümölcsök, csoki, magvak ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés:

1. A kefirt a joghurttal, a tojással és az olajjal összekeverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot, a sima cukrot, beleszitáljuk a lisztet a sütőporral. Alaposan elkeverjük, a massza egy nagyon sűrű palacsintatésztára hasonlít szerintem. Bemelegítjük a sütőt 180-190°-ra, alsó-felső sütésre. img_20200531_173153.jpg

2. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a mixet, a tetejére halmozzuk a gyümölcsöt. (vagy a választott dolgokat). A sütőben nekem kb. 40 perc alatt lett kész. Jó étvágyat!img_20200531_175333.jpgimg_20200531_184302.jpg

img_20200531_184847.jpg

+1 tipp

Ha csak a tetejére halmozod a gyümölcsöt, akkor az nem fog lesüllyedni az aljára, vagyis ha az egész tésztában akarod hogy legyen a finomságból, akkor érdemes kicsit összekeverni a tepsiben a tésztát, így biztosan találsz mindenhol belőle.