Ha véletlen az ember túl sok rizst főz ez a recept nagyon hasznos lesz.
Hozzávalók (5 személyre)
- 1 nagy bögre rizs
- 0.5 liter tej
- 0.3 l víz
- csipet só
- 6 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma (opcionális)
- 3 ek cukor (ízlés szerint)
1. A vizet és a tejet összekeverjük, ebben megfőzzük a rizst. Miután megfőtt fedő alatt kb. 10 percig puhítjuk. Ez idő alatt a tojások sárgáját a két csomag vaníliás cukorral és a vanília aromával habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
2. A rizsbe belekeverjük a tojásssárgájás mixet, a 3 evőkanál cukrot és a fehérjét. Ezt könnyű mozdulatokkal eldolgozzuk, majd egy magasabb falú edénybe tesszük. (Az enyém 17x32-es) 170°-os sütőben alsó-felső sütésen aranybarnára sütjük, érdemes közben ellenőrizni, nehogy megégjen. 30-35 perc alatt készen lesz.
3. Én leginkább málnaszörppel szeretem, de nagyon finom lekvárral, kakaóval, fahéjjal, mindenki ízlése szerint variálhatja.
Jó étvágyat!
+1 tipp
Amikor a rizshez a tojást hozzáadjuk nagyon fontos hogy a rizs ne legyen nagyon forró, mert ellenkező esetben tojásrántotta lesz belőle. Inkább adagoljuk lassabban.
Ha már tojásrántotta, ne felejtsd el csekkolni népszerűbb tojásos receptjeimet!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.