Grill fűszerkeverék házilag

Mint tudjuk, a különböző ételízesítők, fűszerkeverékek rengeteg ízfokozót és káros anyagot tartalmaznak, amik hosszútávon nagyon rosszak lehetnek a szervezetre.

gyros_fuszerkeverek.jpg

Mi gyakran grillezünk, ezért ki kellett találni egy jó pácot, amit bármikor gyorsan összedobhatunk. Az a jó ebben a keverékben, hogy hamar kész van, és sokkal finomabb, mint a zacskós ízesítők.

ELKÉSZÍTÉS: Annyi a dolgunk, hogy a következő hozzávalókat "összedobáljuk"!

Paprikapor (erős is lehet), egy csipet bors, egy fél teáskanál só, fokhagymapor, petrezselyem (őrölve), majoránna. Ezeket az alapanyagokat jól összekeverjük, és már pácolhatjuk is.

+1 TIPP: A lehető legjobb pácolási technika

Ha a fűszerkeveréket nem csak rászórjuk, hanem jól belemasszírozzuk a hús felületébe, akkor az egész húst átjárja a finom és utánozhatatlan íz. Hogyha pedig olajat öntünk rá pluszban akkor szuper omlós lesz a végeredmény.

Nagyon fontos, hogy a bepácolt húst mindenképpen hagyjuk állni a hűtőben minimum fél órán keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://tankonyhakezdoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr8313147006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Tankonyha kezdőknek

Friss topikok

  • .laura: @takacsveca93: Örülök, hogyha jól sikerült a recept és további sok sikert kívánok a konyhában! ;) (2019.01.23. 22:23) Töltött pizza
  • .laura: @nevergone: Köszönöm az ötletet, mostantól oda fogom írni ezt az információt is. A kakaós csiga r... (2018.02.05. 21:41) Kakaós csiga

Címkék

süti beállítások módosítása